Nieuws

Nijhuis verdient bizar bedrag voor fluiten restant Vitesse-Sparta: 'Veel, hè!'

Nijhuis verdient bizar bedrag voor fluiten restant Vitesse-Sparta: 'Veel, hè!'

20-04-2022 12:11

Bas Nijhuis heeft 2400 verdiend, zonder ook maar één keer op zijn fluit te hoeven blazen voor een overtreding. De scheidsrechter leidde het restant van de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam en was verbaasd dat de wedstrijd zo kalm bleef.

De gestaakte Eredivisie-wedstrijd duurde exact zes minuten en veertien seconden. "Het was heel apart", vertelt Nijhuis bij Vandaag Inside. "Beugelsdijk kwam na drie minuten al naar me toe. Hoe lang nog, vroeg hij. Ja, ongelooflijk, het was echt heel raar." In het restant van het duel in de Gelredome gebeurde vrijwel niets. "Ik had ook meer verwacht. Ballen die erin worden gepompt, tackles... maar helemaal niks", vervolgt de scheidsrechter.

Nijhuis heeft enkel voor het begin en voor het einde van de resterende minuten moeten fluiten. Wilfred Genee, presentator van Vandaag-Inside, benadrukt dat de scheidsrechter bijna vierhonderd euro per minuut heeft verdiend. "Zoiets, ja. Veel, hè", lacht Nijhuis. "Een aantal collega's appten dat ook meteen toen ik deze wedstrijd kreeg. Zet maar boven het filmpje: Nijhuis bestbetaalde scheidsrechter van Nederland."

De stand in het duel tussen Vitesse en Sparta bleef ongewijzigd (0-1), waardoor de Rotterdammers drie belangrijke punten hebben gepakt in de strijd tegen degradatie. De Spartanen staan nu op plek zestien in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s