Breaking news

Officieel: AZ neemt De Wit voor twee miljoen euro over van PEC Zwolle

Officieel: AZ neemt De Wit voor twee miljoen euro over van PEC Zwolle

19-04-2022 21:29 Laatste update: 21:33

Het is officieel: Mees de Wit verkast na dit seizoen naar AZ. De Alkmaarders hebben de vleugelverdediger van PEC Zwolle voor vijf seizoenen vastgelegd. De Wit laat weten dat hij erg trots is op zijn transfer.

PEC Zwolle ontvangt twee miljoen euro voor de 24-jarige verdediger. De Wit is de eerste zomeraanwinst van AZ. Hij zal volgend seizoen Owen Wijndal op moeten volgen in Alkmaar. De aanvoerder van AZ heeft de wens om na dit seizoen een stap hogerop te maken. De Wit speelde in de jeugdopleiding van Ajax en Sporting Portugal, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht van deze ploegen.

De 24-jarige vleugelverdediger laat weten dat hij erg blij is met de overstap. "Dit voelt heel lekker", zegt De Wit op de website van AZ. "Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen. AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-4 en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!