Nieuws

Titelaspiraties Barça de ijskast in: We hebben een gouden kans laten liggen

Titelaspiraties Barça de ijskast in: "We hebben een gouden kans laten liggen"

19-04-2022 08:14 Laatste update: 08:21

FC Barcelona ging maandagavond pijnlijk onderuit in eigen huis tegen Cádiz CF (0-1). De Catalanen hadden nog een klein sprankje hoop op een titelstunt, maar door dit resultaat kunnen deze aspiraties de ijskast in. Barça-trainer Xavi Hernández is op zijn zachtst niet blij met hoe zijn ploeg voor de dag kwam.

Barcelona ziet door het verlies koploper Real Madrid met drie punten uitlopen, waardoor de achterstand momenteel is opgelopen tot vijftien punten. De Koninklijke wisten eerder dit weekend nog te winnen van Sevilla, één van de concurrenten van Barça voor directe Champions-League plaatsing. Xavi weet maar al te goed dat zijn ploeg een grote slag kon slaan.

"Ik ben boos. We hebben een gouden kans laten liggen om afstand te nemen in de strijd om plaatsing voor de Champions League en het kampioenschap is nu praktisch niet haalbaar meer", zei de oefenmeester na afloop van de wedstrijd. "We moeten elkaar de waarheid zeggen en snel verbeteren. We misten vandaag het enthousiasme, de wil om te winnen en toonden geen karakter. Van Cádiz mag je niet verliezen. We hebben het aan onszelf te wijten", besluit hij.

Bij Barcelona begonnen Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis, terwijl Luuk de Jong weer voor zijn rol als supersub werd gebruikt. Aanstaande donderdag mogen de Catalanen zich uit bij Real Sociedad, dat zesde staat in de competitie, revancheren.