Opstellingen

Opstellingen Man City en Liverpool bekend: twee Oranje-verdedigers aan de aftrap

Opstellingen Man City en Liverpool bekend: twee Oranje-verdedigers aan de aftrap

16-04-2022 16:20 Laatste update: 16:43

Na een geweldige wedstrijd in de Premier League vorig weekend, maakt menig voetballiefhebber zich zaterdagmiddag wederom op voor de kraker tussen Manchester City en Liverpool. Dit keer staat de halve finale van de FA Cup op het programma op Wembley.

Jürgen Klopp uitte voor het duel nog zijn onvrede over het drukke speelschema van zijn ploeg. The Reds speelden woensdag nog tegen Benfica in de Champions League en moeten dus drie dagen later alweer aantreden tegen de ploeg van Pep Guardiola. Dat zal Klopp doen met Virgil van Dijk in de basis. De aanvoerder van Oranje kreeg tegen de Portugezen nog rust. Naast hem begint Ibrahim Konaté, die met twee kopgoals in het Benfica-tweeluik erg belangrijk was voor de huidige nummer twee van de Premier League.

Manchester City begint niet met de sterkste opstelling door de niet fitte Rúben Días en Kevin de Bruyne. Het duo begint op de bank op Wembley. Ook keeper Ederson begint op de bank, dit omdat reservedoelman Zack Steffen de eerste keeper is voor bekerduels. Ook bij City speelt er een Oranje-verdediger in de basis: Nathan Aké mag zich bewijzen van Guardiola.