Irakese aanvaller stopt als international en haalt genadeloos uit naar Advocaat

Irakese aanvaller stopt als international en haalt genadeloos uit naar Advocaat

18 oktober - 08:40 Laatste update: 08:42
Irak 0 Reacties

International Justin Meram stelt zich niet langer beschikbaar voor het Irak van Dick Advocaat. De 32-jarige aanvaller heeft het gehad met De Kleine Generaal en haalt publiekelijk naar hem uit.

Meram, die 35 interlands op zijn naam heeft staan, geeft in gesprek met UTV aan dat hij niet meer voor zijn land wil spelen zolang Advocaat voor de groep staat. "Deze bondscoach komt niet naar Irak om zijn spelers te bekijken, maar hij stuurt zijn assistenten. Wil hij zijn leven geven voor Irak, of is hij puur gekozen vanwege zijn naam?", vraagt Meram zich hardop af.

De in Amerika geboren buitenspeler is verbaasd door de aanpak van Advocaat. "Als ik niet speelde, gaven de eerdere bondscoaches altijd netjes uitleg. Maar Advocaat praat niet eens met me en dat vind ik echt respectloos. Als je bondscoach bent, moet je het hebben over tactiek, filosofie en speelstijl. Ik was negen dagen bij de nationale ploeg en de trainer heeft geen enkel gesprek met me gevoerd over mijn taken en verantwoordelijkheden."

"Het is zó onprofessioneel, dit heb ik in mijn hele carrière nog nooit eerder meegemaakt", gaat een geraakte Meram verder. "Ik ben teleurgesteld en boos. Tijdens mijn laatste trip kregen sommige spelers meteen straf als ze één minuut te laat kwamen op de training. Maar spelers uit de Irakese competitie konden gerust dertig minuten te laat komen. We zijn toch allemaal Irakees, of niet? Ik snap er niks van."

Tijdens de laatste interlandperiode werd Meram niet geselecteerd door Advocaat. In september stelde de Nederlandse coach hem nog op tegen Iran.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie