Nieuws

Go Ahead Eagles overklast Willem II en kruipt richting play-offplekken

Go Ahead Eagles overklast Willem II en kruipt richting play-offplekken

08-04-2022 22:00 Laatste update: 23:00

Go Ahead Eagles heeft op eigen veld uitgehaald tegen Willem II. In de Adelaarshorst werd het 4-0 voor de promovendus, waardoor de ploeg van Kees van Wonderen nu gedeeld achtste staat op de ranglijst.

De Eagles namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in de wedstrijd tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Het harde werken werd na 26 minuten spelen beloond met de openingstreffer. Isac Lidberg zorgde uit een scrimmage voor de 1-0. Niet veel later was het Iñigo Córdoba die de voorsprong verdubbelde in Deventer.

Willem II leek zich te herpakken in de tweede helft. Het elftal van Kevin Hofland creëerde aardig wat kansen, maar wist geen aansluitingstreffer te produceren. Het was Ogechika Heil die in de 70ste minuut op aangeven van Marc Cardona voor de beslissing zorgde. Even later zou de man van de assist zelf de eindscore op het scorebord zetten door de 4-0 binnen te werken.

Go Ahead staat nu op een gedeelde achtste plek in de Eredivisie. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Willem II blijft steken op de vijftiende plaats, maar zou deze speelronde nog door PEC Zwolle, Fortuna Sittard én Sparta Rotterdam ingehaald kunnen worden op de ranglijst.