Nieuws

Rechter stelt De Vrij in gelijk: recht op miljoenen van voormalig zaakwaarnemer

Rechter stelt De Vrij in gelijk: recht op miljoenen van voormalig zaakwaarnemer

06-04-2022 11:01 Laatste update: 11:04

Stefan de Vrij is woensdagochtend door de Amsterdamse rechtbank deels in het gelijk gesteld. De verdediger van Internazionale heeft recht op 4,7 miljoen euro van zijn oude management Sports Entertainment Group (SEG).

Dit blijkt uit de schriftelijke uitspraak van de Amsterdamse rechtbank. Bij de transfervrije overstap van De Vrij naar Internazionale zouden een aantal zaken niet volgens de reglementen zijn verlopen. Het makelaarskantoor handelde namelijk zowel namens de spelers als namens de club, de Oranje-international was hier niet van op de hoogte. De Vrij eiste een schadevergoeding van rond de tien miljoen euro. De rechter heeft besloten dat hij recht heeft op de helft van dat bedrag.

Volgens de ex-Feyenoorder wilde zijn huidige werkgever hem oorspronkelijk een veel hoger salaris bieden, waardoor hij miljoenen misgelopen is. Daarnaast zou SEG zonder zijn medeweten een royale provisiesom van 7,5 miljoen euro hebben gekregen. De Vrij werkte jarenlang samen met het management en had nooit verwacht dat er op deze manier een spelletje met hem gespeeld zou worden. "Ik ging ervan uit dat SEG de beste deal voor mij zou uitonderhandelen", zei de Oranje-international in februari tegen de rechter.