Nieuws

Meer interesse voor Groningen-talent Meijer: Dat kan voor ons interessant worden

Meer interesse voor Groningen-talent Meijer: "Dat kan voor ons interessant worden"

04-04-2022 12:15

FC Groningen zal geen overhaaste beslissingen nemen inzake het miljoenenbod van Club Brugge op Bjorn Meijer. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus meldt dat de linksback immers goed in de markt ligt, waardoor de Groningers niet verwachten dat het bij dit bod blijft.

"Er zijn meerdere partijen met serieuze interesse, dat kan voor ons als club interessant worden", aldus Fledderus tegenover Voetbal International. De oud-voetballer wil niet ingaan op de hoogte van het door Brugge geboden bedrag en de vraagprijs die Groningen hanteert.

De gesprekken over een contractverlenging van Meijer liggen stil, bevestigd Fledderus. "We zijn voor de winter het gesprek met hem en zijn zaakwaarnemer aangegaan. Dat zat eerst een tijdje vast op het feit dat wij heel lang met hem verder wilden en zij voor een kortere periode wilden bijtekenen. Vervolgens wilden zij de januari-window afwachten, om te kijken of wij er nog een linksback bij zouden halen. Alleen deed Bjorn het toen dusdanig goed dat we daar geen aanleiding toe zagen."

Vervolgens ging de ontwikkeling van het jeugdproduct van de Groningers sneller dan gedacht. "Toen ging het zo hard met Bjorn dat er al interesse begon op te spelen. Zijn management gaf vervolgens aan dat ze wilden afwachten hoe dat verder zou gaan. Dat is inmiddels duidelijk, aangezien er nu een concreet bod op tafel ligt. Wij denken dat het goed voor hem zou zijn om nog wat langer bij FC Groningen te blijven. Het is voor ons heel jammer dat hij daar anders over denkt, tegelijkertijd begrijp ik zijn standpunt ook wel", aldus Fledderus.

Groningen kan in ieder geval flink verdienen aan het talent uit de eigen jeugdopleiding. "Inclusief de optie in zijn contract ligt Bjorn nog voor twee jaar vast, er is dus voor ons geen nood aan de man. Hij zou heel graag komende zomer de stap al maken, maar wij hebben gezegd dat dat alleen kan als er een x bedrag op tafel komt. Gebeurt dat niet, dan kan Bjorn ook nog een jaar blijven."