Nieuws

Willem II vindt opvolger voor Landzaat na bliksemvertrek naar Saoudi-Arabië

Willem II vindt opvolger voor Landzaat na bliksemvertrek naar Saoudi-Arabië

04-04-2022 10:16

Willem II is in de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer voor coach Kevin Hofland uitgekomen bij Reinier Robbemond. Hij is met zijn aanstelling de opvolger van Denny Landzaat, die de club onlangs verliet voor een avontuur in Saoedi-Arabië. Het nieuws is bevestigd via de officiële kanalen van de club.

In de oliestaat wordt de gewezen middenvelder de assistent van John van den Brom, die onlangs tekende als eindverantwoordelijke bij Al-Taawon. Donderdag maakte Landzaat aan de clubleiding bekend de tegen degradatie strijdende Tricolores per direct te willen verlaten. Willem II besloot zijn verzoek in te willigen.

Daardoor ontstond er een vacature in de trainingsstaf, die nu dus opgevuld wordt met Robbemond. Amper een maand na zijn ontslag bij De Graafschap heeft Robbemond alweer een nieuwe club gevonden. Hij was in een eerdere periode als als assistent-trainer actief in Tilburg. Daarnaast was hij in het verleden werkzaam voor onder meer PSV en Maccabi Tel Aviv.

Toen Erwin van de Looi in maart 2018 opstapte, werd Robbemond tot het eind van het seizoen de interim-trainer bij Willem II. Een eclatante 5-0 zege op PSV markeerde toen het hoogtepunt onder zijn bewind. Over de duur van het contract dat Robbemond heeft getekend, doet de club geen uitlatingen.