Nieuws

Slot looft Feyenoord-huurling maar ziet verbeterpunt: 'Dat is de volgende stap'

Slot looft Feyenoord-huurling maar ziet verbeterpunt: 'Dat is de volgende stap'

04-04-2022 07:59 Laatste update: 10:01

Arne Slot was na de overwinning van Feyenoord op Willem II (2-0) erg te spreken over Reiss Nelson. De Arsenal-huurling speelde volgens de trainer een goede wedstrijd tegen de Tilburgers.

"Ik was heel tevreden over Nelson", aldus Slot tegenover het Algemeen Dagblad. "Ontzettend dreigend, goede dribbels, goede acties. Zijn volgende stap moet zijn dat hij het omzet in rendement. Met goals en assists", doelt de tacticus op het feit dat Nelson pas twee keer scoorde en twee assists gaf in 23 duels voor de Rotterdammers. "Al maakte hij tegen Partizan Belgrado al een prima goal. Nelson is zich aan het onderscheiden."

Nelson wordt door de Rotterdammers van Arsenal gehuurd. Slot weet niet of de 22-jarige Engelsman ook volgend jaar in De Kuip speelt. "Of we hem komend seizoen weer willen huren? Nou, hij heeft nog een eenjarig contract bij Arsenal. De meeste clubs zijn niet zo genegen om iemand met nog een contract van een jaar te verhuren. Dus daar moet eerst iets in veranderen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij daar niet zo mee bemoei."

Feyenoord won zondag met 2-0 van Willem II. Luis Sinisterra en Bryan Linssen maakte de doelpunten. De ploeg van Slot staat nu op de derde plaats in de Eredivisie met 58 punten.