Nieuws

Brenet koestert warme gevoelens: 'Het ging zo absurd snel, als een jongensboek'

Brenet koestert warme gevoelens: 'Het ging zo absurd snel, als een jongensboek'

02-04-2022 11:02

Joshua Brenet heeft in een uitgebreid gesprek met PSV TV teruggeblikt op zijn periode bij de Eindhovenaren, de club waarvoor hij nog altijd warme gevoelens koestert en op de voet volgt. Zaterdag staat zijn huidige wrekgever FC Twente om 18.45 uur tegenover PSV in de Grolsch Veste.

Voordat de vleugelverdediger in de zomer van 2018 van PSV naar TSG Hoffenheim verkaste, was er in januari van dat jaar contact met een Spaanse ploeg. "Er waren gesprekken met Sevilla", vertelt Brenet aan het clubkanaal van de Brabanders. "Het is een mooie grote club, het was verleidelijk, want ik had ook al twee landskampioenschappen achter mijn naam. Maar dat ging niet door. Dan moet je doorgaan en geef je alles voor PSV", vertelt hij.

Na het behalen van de derde titel achtte Brenet het de tijd rijp voor een nieuwe stap. "Hoffenheim kwam ook, ze gingen ook Champions League spelen. Toen dacht ik: het is tijd om ervan door te gaan", verklaart hij. In 2013 beleefde hij een stormachtige doorbraak als PSV-talent. "Het ging van nul naar honderd eigenlijk voor mij. Het ging zo absurd snel, als een jongensboek. Ik heb nog veel contact met mijn maatje Stevie (Bergwijn, red.), Isimat en Locadia."

Het weerzien met zijn voormalig werkgever is er één om naar uit te kijken, volgens Brenet. "Bij Vitesse was het al speciaal. Het is mijn oude liefde, maar het is eigenlijk nog steeds mijn liefde", vervolgt hij. "Ik volg PSV nog altijd op de voet, al sinds ik naar Duitsland ben gegaan. Ik ben daar de persoon geworden die ik nu ben. Er zit daar nog zoveel emotie: het is de meest speciale wedstrijd voor mij."