Nieuws

Timber bleef bij Oranje ondanks blessure: 'Kijken wat Van Gaal van me verwacht'

Timber bleef bij Oranje ondanks blessure: 'Kijken wat Van Gaal van me verwacht'

02-04-2022 10:44

Ajax speelt zaterdag om 16.30 uur op bezoek bij FC Groningen bij de hervatting van de Eredivisie. Jurriën Timber is op de weg terug bij de Amsterdammers na een blessure. Daarnaast heeft hij veel geleerd van bondscoach Louis van Gaal tijdens de afgelopen interlandperiode.  

Of hij in het duel met FC Groningen verschijnt, laat de jonge verdediger in het midden. "Ik durf het nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen, ik heb vanuit Feyenoord (3-2 zege, red.) al rust gehad", vertelt Timber aan Ajax TV. "Groningen-uit is altijd lastig. Het zijn gewoon geen makkelijke wedstrijden.", vervolgt hij. Volgens de talentvolle stopper is de opdracht voor Ajax simpel. "Het is een belangrijke fase met acht finales. Het is een soort race. Het einde is nabij en nu moeten we nog even gas geven om twee prijzen te pakken", doelt hij op de titelstrijd in de Eredivisie en de bekerfinale met PSV.

Timber kwam tijdens het afgelopen blok interlands niet in actie wegens zijn blessure, maar bleef toch bij de spelersgroep. "Ik vond het handig om erbij te zijn en te kijken wat hij verwacht", "Ik richt me op de plek rechts centraal: dat is ook wel logisch. De bondscoach ziet dat ook zo. Ik heb goed opgelet tijdens de wedstrijden naar hoe het nieuwe systeem werkt." Naar eigen zeggen hield Timber dan ook de verrichtingen op die positie nauwlettend in de gaten tijdens de oefenwedstrijden van Oranje met Denemarken en Duitsland. "Maar ik kon ook wel genieten", besluit hij met een lach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!