Nieuws

Flick 'nogal verrast' door Italië-uitschakeling en verklapt doelman in Oranje-duel

Flick 'nogal verrast' door Italië-uitschakeling en verklapt doelman in Oranje-duel

25-03-2022 16:27

Hansi Flick, bondscoach van het Duitse nationale elftal, heeft in een persconferentie bekendgemaakt dat Manuel Neuer keept tijdens het oefenduel met Oranje. Dinsdag treffen beide aartsrivalen elkaar in de Johan Cruijff Arena. Daarnaast ging de trainer in op de verrassende uitschakeling van Italië voor het WK.

Voordat Duitsland naar Nederland afreist, speelt de ploeg een vriendschappelijke wedstrijd in eigen land tegen Israël. "Onze wedstrijd tegen Israël is enerzijds de start van ons WK-jaar en anderzijds zijn wedstrijden tegen Israël altijd een speciale gelegenheid", haalt Flick de geschiedenis erbij. Doelman Manuel Neuer zal dan niet het doel verdedigen. "Zowel Marc-André Ter Stegen als Kevin Trapp zullen ieder een helft keepen", vertelt hij. Vervolgens verklapt Flick dat de Bayern München-doelman dinsdag wél tussen de palen staat.

De oefenwedstrijden dienen als voorbereiding op de eindronde in november 2022. "k kijk uit naar het WK in Qatar. Ik zal er alles aan doen om daar met mijn team succesvol te zijn", vervolgt hij. Dat Italië er niet bij is, is ook de Duitse coach niet ontgaan. "Voor ons was het nogal een verrassing. We weten hoe moeilijk het is om tegen Noord-Macedonië te spelen, maar niemand had dat resultaat kunnen voorspellen, vooral omdat Italië afgelopen zomer het EK won. Dat laat zien dat het algemene niveau steeds beter wordt, zelfs bij de teams die als underdog zouden worden beschouwd", besluit Flick.