Nieuws

Groot drama voor Frimpong: geen Oranje-debuut en einde van dit seizoen

Groot drama voor Frimpong: geen Oranje-debuut en einde van dit seizoen

15-03-2022 13:07

Jeremie Frimpong gaat geen wedstrijden meer spelen dit seizoen. De verdediger van Bayer Leverkusen ligt er maanden uit met een enkelblessure. Daardoor gaat er ook een streep door zijn eventuele debuut bij het Nederlands elftal.

De Nederlandse rechtsback draait een goed seizoen bij de Duitsers. Frimpong is vaste basisspeler bij zijn club en werd recentelijk voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Zondag tegen 1. FC Köln ging het mis. De Nederlander met Engelse roots moest het veld geblesseerd verlaten. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat er een scheurtje in zijn enkelbanden zit.

De ernst van de blessure is dermate dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Ook een eventueel debuut bij het Nederlands elftal is daarom uitgesloten. Het is gissen of bondscoach Louis van Gaal hem daadwerkelijk in zijn definitieve selectie zou opnemen.

Het Nederlands elftal speelt komende interlandbreak twee oefenduels. Denemarken is op 26 maart de tegenstander en op 29 maart speelt Oranje tegen buurland Duitsland. Beide duels worden in de Johan Cruijff Arena afgewerkt.