Nieuws

Veerman-vervanger vol vertrouwen: Ik kan de verantwoordelijkheid aan

Veerman-vervanger vol vertrouwen: "Ik kan de verantwoordelijkheid aan"

12-03-2022 15:12

Nu Henk Veerman zwaar geblesseerd is geraakt, is Anastasios Douvikas  de enige echte gegadigde voor de spitspositie bij FC Utrecht. De Griek heeft er alle vertrouwen in dit met verve te kunnen doen.

Afgelopen winter werd Veerman gehaald van sc Heerenveen, maar dat veranderde voor Douvikas weinig. "We hebben allebei een andere speelstijl", aldus de spits tegenover de NOS. "We kunnen goed samenwerken, denk ik. Hij is lang, sterk en sneller. Ik zoek de ruimte en hij houdt de bal graag aan de voet. Er is niets veranderd. In de eerste seizoenshelft speelde ik ook de meeste wedstrijden. Het is een soort herhaling van de eerste seizoenshelft."

De Grieks-international begon het seizoen goed met vijf goals in de eerste zeven weken. Daarna stond hij een aantal maanden droog, maar daar raakte de spits niet door van de leg. "Ook de grootste spelers hebben periodes dat ze niet scoren. Ik heb vertrouwen in mijn talent en m’n goals. Ik kan de verantwoordelijkheid aan. Ik werk elke dag om een betere voetballer te worden."

Trainer René Hake ziet dat zijn speler elke dag hard werkt en veel wil leren. "Het is een jongen die graag wil en zich wil ontwikkelen, maar het gaat niet altijd in een stijgende lijn. Hij zit minder in zijn vel, dus het is logisch."