Nieuws

Xavi: 'Het zou heel goed zijn voor de competitie als deze spelers komen'

Xavi: 'Het zou heel goed zijn voor de competitie als deze spelers komen'

12-03-2022 13:40 Laatste update: 13:44

Xavi Hernandéz ziet Erling Haaland en Kylian Mbappé graag naar La Liga komen. Mbappé geniet serieuze interesse van Real Madrid en de Noorse spits staat in de belangstelling van Barcelona, al lijken de Catalanen niet de beste papieren te hebben.

Dit laat hij weten op de persconferentie in aanloop naar het duel met Osasuna van aanstaande zondag. "Het zijn hypothesen", zo laat de trainer van Barcelona weten. "Iedereen wil de belangrijkste spelers. Ik train nu Ansu Fati, Pedri en Sergio Busquets. De spelers die ik tot mijn beschikking heb."

Desondanks ziet hij Haaland en Mbappé graag naar Spanje verkassen.  "Het zou heel goed zijn voor de competitie als deze spelers komen. We zouden als competitie groeien, de clubs die de spelers binnenhalen zullen groeien. Alles krijgt meer focus."

Eerder meldde Mundo Deportivo al dat Barcelona hoogstwaarschijnlijk op zoek zal moeten naar alternatieven voor de spitspositie. Volgens de Spaanse sportkrant hebben Real Madrid en Manchester City namelijk de beste papieren in de strijd om de handtekening van de Noor. Aangezien de Catalanen niet op één paard willen wedden, lijkt AC Milan-spits Rafael Leão (22) een goed alternatief mocht Haaland niet binnengehaald kunnen worden.