Nieuws

'Het potentieel dat er is bij PSV wordt zelden of nooit benut'

'Het potentieel dat er is bij PSV wordt zelden of nooit benut'

26-02-2022 15:40 Laatste update: 15:52

PSV lijkt dit seizoen over een minder fitte selectie te beschikken dan Ajax. Maarten Wijffels is van mening dat Schmidt niet vaak genoeg met zijn sterkste opstelling speelt en dat het rouleren parten speelt op de fitheid van de Eindhovenaren. 

Dat schrijft de voetbalverslaggever van AD Sportwereld. "PSV en Ajax, verschil in budget, ja. Maar het potentieel dát er is, benut PSV ook zelden volledig. Kijk naar hoe weinig de op papier beste offensieve krachten bij PSV op het veld staan. Laat staan in combinatie met elkaar, zoals dat bij Ajax wél constant gebeurt", schrijft Wijffels. 

Op zijn Twitter-post is te zien hoe de succesvolle aanvalslinie van Ajax veel meer speeltijd krijgt dan die van PSV. Alleen Mario Götze tikt dezelfde cijfers aan. "Hoe zijn zulke grote verschillen te verklaren? Er is niet één allesomvattende reden. Duidelijk is dat Erik ten Hag als trainer weinig wisselt met zijn voorwaartsen als dat niet hoeft. Roger Schmidt is juist de koning van het rouleren", concludeert Wijffels.