Nieuws

MVV laat het er niet bij zitten: daders racistische actie opgespoord en gestraft

MVV laat het er niet bij zitten: daders racistische actie opgespoord en gestraft

26-02-2022 14:15 Laatste update: 14:51

MVV Maastricht heeft de twee mannen opgespoord die op vrijdagavond Seydine N'Diaye racistisch hebben bejegend in het duel met FC Dordrecht. De club uit Maastricht meldt dat de daders in ieder geval een stadionverbod zijn opgelegd. 

Twee mannen zouden apengeluiden hebben gemaakt richting N'Diaye, die vlak voor tijd het veld opkwam voor de thuisploeg. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en N'Diaye bleef aangedaan achter in de kleedkamer.

"Aan het einde van het duel FC Dordrecht-MVV Maastricht werd Dordrecht-speler Seydine N’Diaye geconfronteerd met racistische geluiden vanuit de MVV-tribune. MVV is afgelopen nacht direct een uitgebreid onderzoek gestart en inmiddels zijn zaterdagochtend twee naar Dordrecht meegereisde jonge mannen in het vizier gekomen, die hier verantwoordelijk voor zijn", laat de ploeg uit Limburg in een reactie weten. 

"Maandag is er overleg tussen KNVB, MVV en het Openbaar Ministerie. Vanuit MVV krijgen deze twee knapen in ieder geval een stadionverbod", vervolgt de club. "Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie", laat algemeen directeur Erik Noor weten op de clubwebsite. "Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis. Niet in Maastricht of in welke stad dan ook." FC Dordrecht won het thuisduel met MVV met 3-1.