Nieuws

Buitenlandse media lyrisch na Mbappé-hoofdrol: 'Zijn frisheid maakte het verschil'

Buitenlandse media lyrisch na Mbappé-hoofdrol: 'Zijn frisheid maakte het verschil'

16-02-2022 12:33 Laatste update: 15:18

Kylian Mbappé bekroonde dinsdag een schitterende individuele actie met een doelpunt. Daarmee schoot de Franse topspits Paris Saint-Germain eigenhandig voorbij Real Madrid (1-0). Buitenlandse media zijn lovend over de prestatie van het wonderkind.

Het Spaanse Diario SPORT zag dat Mbappé 'met afstand de beste speler' op het veld was in de heenwedstrijd in de Champions League. De krant vervolgt dat 'Madrid vernederd werd' door zijn bijdrage. Daarnaast twijfelt SPORT of de goalgetter een overstap naar De Koninklijke nog wel ziet zitten, nadat PSG vele malen sterker was dan de bezoekers uit Spanje.

Marca zag 'een heel apathisch Real Madrid' in Parijs. Volgens het dagblad waren Les Parisiens 'superieur'. De 'frisheid' van Mbappé maakte het verschil. Marca denkt dat Real Madrid zo'n soort speler nodig heeft om te concurreren in Europa. Mundo Deportivo kopt groot 'Dit is hoe Mbappé wint'. La Gazzetta dello Sport zag een 'monumentale Mbappé', waar het Duitse BILD rept over 'een geniale inslag' van het wonderkind.

L'Équipe deelt de aanvaller het hoogste cijfer uit van alle spelers op het veld: hij kreeg een acht voor zijn optreden. 'Hij ontgrendelde de wedstrijd in de extra tijd', schrijft de Franse sportkrant. Thierry Henry reageert bij CBS Sports op de glansrol van het wonderkind. "Hij heeft gespeeld, hard gewerkt en hij werd beloond. Hij laat het elke keer weer zien."