PSV wint na vijfklapper in Arnhem en houdt Feyenoord op afstand

12-02-2022 21:54 Laatste update: 23:25

PSV heeft zaterdagavond een uitstekende zege geboekt in het uitduel met Vitesse. De Eindhovenaren rechtten daarmee definitief de rug na nederlagen tegen AZ en Ajax. De ploeg van Roger Schmidt oogde gretig en liet zich de kaas niet van het brood eten. Het werd 0-5 in GelreDome. Voor PSV is het de grootste zege onder trainer Roger Schmidt.

Eran Zahavi en Noni Madueke waren weer volledig inzetbaar tegen de ploeg uit Arnhem en lieten direct hun klasse zien. Na vier minuten spelen slalomde Madueke om zijn tegenstanders heen en legde hij goed af op Mario Götze. Het schot van de Duitser werd nog gekeerd door Jeroen Houwen, maar Zahavi schoot de rebound hard binnen en liet de doelman kansloos. Na een kwartier had PSV al drie enorme kansen gecreëerd en ging de ploeg uit Eindhoven door met goed combinatiespel. Na een klein halfuur blunderde doelman Houwen na een hard schot van Mauro Júnior en verdubbelde PSV de voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het weer Madueke die het voorbereidende werk verrichte en de bal aflegde op Cody Gakpo. De talentvolle aanvaller ramde de 0-3 binnen.

Na een half uur was Vitesse al rijp voor de sloop, maar vergat PSV in het restant van de eerste helft te scoren. Vlak voor rust schreeuwde de thuisploeg nog om een strafschop na een vermeende handsbal, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük ging daar niet in mee. De twee ploegen gingen rusten bij een stand van 0-3.

In de tweede helft zette Vitesse aan en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. PSV werd teruggedrongen tot de eigen zestien maar wist uit het niets de 0-4 op het bord te zetten. Carlos Vinícius maakte de treffer op aangeven van Ibrahim Sangaré. Na de vierde tegentreffer ging de Arnhemse storm liggen en speelde PSV de wedstrijd uit. Vlak voor tijd viel de 0-5 nog: Ritsu Doan schoot via een Vitesse-verdediger binnen.

Door de overwinning houdt PSV nummer drie Feyenoord deze speelronde definitief achter zich. De Rotterdammers staan vier punten achter op PSV, maar spelen zondagmiddag tegen RKC Waalwijk. Voor Vitesse is de ruime nederlaag de tweede klap in een week tijd: eerder werd de ploeg uit Arnhem kansloos uitgeschakeld in de KNVB Beker door Ajax. Vitesse bekleedt momenteel de zesde plaats in de Eredivisie, maar heeft alle geluk dat concurrent FC Utrecht op vrijdagavond verrassend verloor van Heracles Almelo.