Nieuws

Xavi hard voor ploeg na zeperd tegen Shakhtar: 'Reset is nodig'

Xavi hard voor ploeg na zeperd tegen Shakhtar: 'Reset is nodig'

08-11-2023 11:21

Xavi heeft na nederlaag tegen Shakhtar Donetsk hard uitgehaald richting zijn ploeg. De oefenmeester van FC Barcelona ging met 1-0 ten onder en spreekt van een sportief dieptepunt. Volgens Xavi heeft Barça een 'reset' nodig.

In Hamburg ging Barça onderuit tegen de ploeg waar Marino Pusic sinds kort aan het roer staat. Volgens Xavi viel er weinig af te dwingen op de overwinning van Shakhtar. "Dit was een sportief dieptepunt. Een van de slechtste wedstrijden die ik me in mijn periode kan herinneren", gaf de Spanjaar aan in gesprek met Movistar+. "We hebben vandaag gefaald. Qua spel, de manier van opbouwen en het opzetten van counters. We zitten nu in een mindere fase. Dat moeten we erkennen. Het is zonde, maar we moeten door."

Na de met 1-2 verloren El Clásico tegen Real Madrid wist Barça met veel moeite nipt te winnen van Real Sociedad. Nu volgt de eerste misstap in de Champions League. Xavi meent dat zijn ploeg een 'reset' nodig heeft. "Nog niet zo lang geleden speelden we heel goed voetbal. Dit is een mentaal probleem, niet fysiek of conditioneel", meent Xavi. "Het leek wel alsof we blokkeerden. De druk na balverlies was niet goed. Dit zijn details die op dit niveau dodelijk kunnen zijn. We zitten in een dip. Dat kan ik niet ontkennen. "

Met negen punten uit vier wedstrijden gaat Barça nog aan kop in Groep H. Bij een overwinning op FC Porto spelen de Catalanen deelname aan de volgende ronde van de Champions League bereiken. Dan is het aan ons. We hoeven het vertrouwen niet te verliezen. De dynamiek die we tot voor kort hadden, moet snel terugkeren", aldus Xavi, die komende zondag in de competitie Alavés op bezoek krijgt.