Nieuws

Wie speelde de meeste Europese wedstrijden voor PSV?

Wie speelde de meeste Europese wedstrijden voor PSV?

8 november - 14:44

PSV speelt bijna ieder jaar wel Europees voetbal. De Eindhovenaren kennen een roemrijke historie als het gaat om Europese wedstrijden. Wie speelde er eigenlijk de meeste voor de club? VoetbalNieuws dook voor je in de geschiedenisboeken!

Wilfred Bouma is de speler met de meeste wedstrijden voor PSV in de Champions League, de Europa League/UEFA Cup of de voorrondes daarvan. De voormalige verdediger speelde twee periodes voor de club, tussen 1994 en 2005 en tussen 2010 en 2013. Hij speelde in totaal 78 Europese wedstrijden voor PSV.

Bouma is sowieso één van de grootste PSV'ers aller tijden. De 37-voudig Oranje-international staat met 349 wedstrijden in PSV 1 op de elfde plaats. Hij werd er maar liefst vijf keer landskampioen, won drie KNVB bekers en vijf Johan Cruijff Schalen. Zijn grootste wedstrijd in het Philips Stadion speelde Bouma waarschijnlijk op 4 mei 2005, toen de ploeg op het nippertje werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League door AC Milan.

Spelers met de meeste Europese wedstrijden voor PSV

1. Wilfred Bouma - 78
2. Jan Heintze - 75
3. Willy van de Kerkhof - 67
4. Ronald Waterreus - 65
5. Willy van der Kuijlen en André Ooijer - 58
6. Mark van Bommel en Johann Vogel - 53
7. Adrie van Kraaij, Luuk de Jong en Jeroen Zoet - 48
8. Jorrit Hendrix - 47
9. Ola Toivonen, Jan van Beveren, Phillip Cocu en Dennis Rommedahl - 46
10. Theo Lucius, Ernest Faber en Huub Stevens - 45

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!