Nieuws

Spakenburg dendert door in de beker: 'Denk dat je tegen Ajax-uit nog kans maakt'

Spakenburg dendert door in de beker: 'Denk dat je tegen Ajax-uit nog kans maakt'

01-11-2023 09:23

SV Spakenburg heeft dinsdagavond de eerste stap naar een nieuw bekersprookje gezet. De amateurs, die vorig jaar nog tot de halve finales van het toernooi reikten, wonnen thuis met 3-1 van Helmond Sport. Het vertrouwen is groot bij de ploeg uit het vissersdorp, dat nu wel heil ziet in een uitontmoeting met Ajax.

"Als je een heel goed team hebt, dan vul je elkaar ook goed aan", sprak trainer Chris de Graaf na afloop voor de camera's van ESPN. "Dan kun je ook binnen een wedstrijd keuzes maken. Aan de hand van hoe een wedstrijd verloopt. Dan kun je bepaalde types gaan brengen."

Daarmee doelt de coach op Ahmed El Azzouti, die momenteel de nummer één in de spits is boven Floris van der Linden. Laatstgenoemde kennen we vanuit het vorige seizoen. Met vijf treffers werd hij topscorer van de TOTO KNVB Beker. El Azzouti was ook trefzeker. "We hebben natuurlijk gewoon een plan in de wedstrijd", vertelde hij. "Floris heeft in de competitie weinig gespeeld. De trainer zei dat dit een wedstrijd was waarin hij lekker mocht gaan knallen. Ik denk dat je tegen Ajax-uit nog aardig kans maakt nu."

Van der Linden liet zich als invaller ook nadrukkelijk gelden en misschien nog wel beter dan El Azzouzi. "Het enige dat je kan doen is als je speelt je uiterste best doen. Bewijzen dat je belangrijk bent voor de ploeg. Ik denk dat ik dat vandaag met een goal en twee assists wel gedaan heb."

Spakenburg plaatste zich zodoende voor de tweede bekerronde. De loting daarvoor vindt zaterdagavond laat plaats. Dan komen ook Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente in de koker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!