Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje: met twee nieuwe basisklanten op zoek naar goals

Vermoedelijke opstelling Oranje: met twee nieuwe basisklanten op zoek naar goals

11-10-2021 07:14 Laatste update: 07:15

Louis van Gaal wijzigt zijn elftal tegen Gibraltar op twee plekken, ten opzichte van de wedstrijd tegen Letland. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad menen dat Noa Lang zijn vuurdoop maakt in de basis. 

Op de afsluitende persconferentie gaf de bondscoach al prijs dat Georginio Wijnaldum de plek van Guus Til inneemt. Wijnaldum keert terug van een schorsing en zal tegen de voetbaldwerg met Frenkie de Jong en Davy Klaassen op het middenveld staan. Lang krijgt de kans bij de eerste elf na het afhaken van Cody Gakpo. De vleugelspeler van Club Brugge krijgt daarmee de voorkeur boven Arnaut Danjuma, die zich dit weekend bij de selectie voegde.

Verder treedt Van Gaal naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde namen aan als in Riga, denken ook De Telegraaf en het AD. Matthijs de Ligt neemt dus weer plaats op de bank, net als pinchhitters Luuk de Jong en Wout Weghorst. De aftrap van Nederland - Gibraltar is maandagavond om 20:45 in De Kuip.

Vermoedelijke opstelling: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, De Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Lang