Nieuws

Veelbesproken clubpsycholoog Zijerveld zaterdag weer op de bank bij Almere City

Veelbesproken clubpsycholoog Zijerveld zaterdag weer op de bank bij Almere City

25-10-2023 11:16

Annemieke Zijerveld gaat woensdag weer aan de slag bij Almere City als clubpsycholoog, zo meldt de NOS. De vertrouwenspersoon verdween afgelopen week even op de achtergrond na haar uitlatingen vanuit psychologisch oogpunt over de technische staf van Ajax.

Zijerveld (tweede van rechts op de afbeelding) zit normaal gesproken naast hoofdtrainer Alex Pastoor op de bank bij Almere City, maar dat was afgelopen weekend tegen NEC niet het geval. Dat kwam allemaal door de stortvloed aan kritiek die ze kreeg na haar optreden bij de perstribune op Radio 1, waarin ze Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en de overige Ajax-leiding zeer kritisch benaderde.

"Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap", zo luidde de harde woorden van Zijerveld, waarvan bekend is dat ze belangrijk is voor spelers als Rajiv van La Parra en Denzel Dumfries.

Of het vertrek van Steijn de aanzet is voor Zijerveld om weer volledig haar functie te gaan bekleden, is niet bekend. Aankomende zaterdag staat het thuisduel met Go Ahead Eagles op de planning.