Frankrijk verslaat Spanje en is de tweede winnaar van de Nations League

10-10-2021 22:51

Frankrijk heeft de UEFA Nations League gewonnen. In de finale was de ploeg van Didier Deschamps met 1-2 te sterk voor Spanje, dat wel op voorsprong kwam. Over de treffer van Kylian Mbappé zal nog lang worden nagesproken.

Beide teams maakten er in de eerste helft geen spektakel van. Kansen waren spaarzaam en verder viel vooral het slordige spel van Frankrijk en Spanje op. De aanwezige toeschouwers kregen in de tweede helft meer waar voor hun geld.

Mikel Oryazebal opende na een uur spelen de score voor Spanje. Maar Frankrijk had weinig tijd nodig om de achterstand recht te breien. Daar hadden de Fransen Karim Benzema voor nodig. Met een schitterende boogbal passeerde hij de Spaanse doelman Unai Simon.

Spanje zocht vervolgens naar de voorsprong, maar die was voor Frankrijk. Mbappé kreeg de bal en zag die met een leep overstapje in het Spaanse doel belanden. De spelers maakten massaal bezwaar en dachten aan buitenspel, maar de VAR dacht daar anders over. De kansen die Spanje kreeg om een verlenging af te dwingen, werden niet benut. Daardoor is Frankrijk de tweede winnaar van de Nations League, nadat Portugal twee jaar geleden Oranje versloeg in de eindstrijd.