Nieuws

17-jarige Hato praat veel met Ajax-teamgenoot: 'Hij had mijn vader kunnen zijn'

17-jarige Hato praat veel met Ajax-teamgenoot: 'Hij had mijn vader kunnen zijn'

19-10-2023 14:18

Jorrel Hato neemt in zijn ontwikkeling veel tips aan van Remko Pasveer. De 17-jarige centrumverdediger van Ajax vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij waarde hecht aan de communicatie tussen keeper en verdediger. Volgens Hato had Pasveer zijn vader kunnen zijn.

De in 2006 geboren Hato is uiteraard nog zeer jong, maar ondertussen niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. Het talent vertelt dat hij vanaf het begin af aan goed werd opgevangen in de selectie. "Kenneth Taylor en Devyne Rensch helpen me veel, maar ook Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remko Pasveer", vertelt hij.

Met Pasveer heeft hij meer contact dan sommige anderen. "Remko had mijn vader kunnen zijn, dat zijn jongens met veel ervaring. Als zij je iets vertellen, luister je wel. Sowieso luister ik naar iedereen hoor, als ze mij willen helpen. Dan moet het niet uitmaken wie het zegt. Maar van die ervaren jongens leer je sowieso veel."

Beide heren bespreken dan voornamelijk hoe er gecommuniceerd moet worden in het veld. "Dat is natuurlijk heel erg belangrijk", legt Hato uit. "Remko kijkt daar heel kritisch naar: hoe kan hij het makkelijker maken voor mij en hoe kan ik het makkelijker maken voor hem? Die communicatie. Bij mij gaat het dan bijvoorbeeld over de binnenkant dicht houden en tegenstanders naar de buitenkant duwen. Als ze dan schieten, heeft hij meer kans om de bal tegen te houden. Zulke dingen. Maar ook dat ik meer moet coachen, daar is hij wel mee bezig."

Ajax komt komende zondag weer in actie. Om 12.15 uur wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Amsterdammers staan voorlopig op een dramatische zestiende plaats in de Eredivisie. Utrecht is hekkensluiter.