Nieuws

'Tonali nog dieper in problemen: Italiaan zette in op duels van eigen club Milan'

'Tonali nog dieper in problemen: Italiaan zette in op duels van eigen club Milan'

18-10-2023 10:02

Sandro Tonali zit mogelijk nog dieper in de problemen wegens het gokschandaal. De middenvelder van Newcastle United heeft volgens Italiaanse media toegegeven dat hij op wedstrijden van zijn toenmalige club AC Milan heeft gegokt.

In het Italiaanse Republicca valt te lezen dat Tonali dinsdag ruim drie uur is verhoord door het Openbaar Ministerie van Turijn. In die verhoren is naar voren gekomen dat de Italiaan op wedstrijden van Milan heeft gegokt, maar niet op duels waarin hij zelf actief was. Daarmee zou hij zich niet schuldig hebben gemaakt aan sportief wangedrag.

Toch moet Tonali vrezen voor een flinke schorsing. Waar eerder werd gespeculeerd over een straf van achttien maanden, zou die wel eens verdubbeld kunnen worden. Volgens Republicca wordt er op dit moment gekeken naar artikel 24 van de sportrechtvaardigheidscode, waarin staat dat spelers die op voetbal wedden voor minimaal drie jaar gestraft moeten worden.

Dinsdag werd bekend hoe het met Nicolò Fagioli is afgelopen. De aanvaller van Juventus gokte net als Tonali op voetbalwedstrijden, maar krijgt een aanzienlijk lagere straf van zeven maanden. Dat komt mede omdat de Italiaan niet op wedstrijden van Juventus heeft ingezet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!