Reactie

'Laatbloeier' Olij carpoolde met Koeman jr.: 'Nu nog steeds goed contact met hem'

'Laatbloeier' Olij carpoolde met Koeman jr.: 'Nu nog steeds goed contact met hem'

11-10-2023 10:51 Laatste update: 10:52

Oranje-doelman Nick Olij carpoolde tijdens zijn periode bij TOP Oss regelmatig met Ronald Koeman jr., de zoon van de bondscoach. Olij staat momenteel onder contract bij Sparta Rotterdam en is voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal geroepen. Koeman senior sprak hij naar eigen zeggen nog nooit.

Olij en Koeman waren samen keepers bij TOP Oss. "Als keepers van TOP carpoolden we altijd samen naar de club", zo vertelt eerstgenoemde in gesprek met NU.nl. "Ik heb nu nog steeds goed contact met Ronald. Toen ik afgelopen vrijdag hoorde dat ik geselecteerd was voor Oranje, stuurde hij me een bericht over hoe leuk hij het voor me vond. Maar zijn vader heb ik nooit gesproken. Dat zal hier in Zeist pas gebeuren."

De inmiddels 28-jarige doelman noemt zichzelf 'een laatbloeier', maar stelt dat het hem van alle kanten wordt gegund. Hij is de eerste Sparta-speler sinds John Veldman in 1996 die bij het Nederlands elftal zit. "27 jaar geleden. Dat is me de afgelopen dagen vaak verteld op de club", aldus Olij. "Toch wel mooi dat ik de volgende mag zijn. Mijn stap van NAC naar Sparta vorig jaar zie ik als een belangrijke reden waarom ik nu bij Oranje zit. Ik speel nu op een hoger niveau en haal ook een hoger niveau. En dat valt op."

Waar Maurice Steijn afgelopen zomer de overstap van Sparta naar Ajax maakte, had dat ook zomaar voor Olij gekund. De Amsterdammers kozen er echter voor om Diant Ramaj van Eintracht Frankfurt te halen. Uiteraard vond Olij dat jammer. "Maar nu sta ik er anders in. Ze zeggen weleens: alles gebeurt met een reden. Misschien is dat wel zo. Het blijkt dat je ook als speler van Sparta Oranje kunt halen."

Bij Oranje ruikt hij in ieder geval al aan de top van het internationale voetbal. "Het is genieten om met zulke topspelers op het veld te staan, maar ik ben hier ook met een reden", toont hij zich ambitieus. "Dat is presteren. Of ik hoop mijn debuut te maken? Daar denk ik nu niet aan. Ik wil op de training laten zien wat ik kan. Mijn handen laten spreken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!