Invaller McTominay redt de baan van Ten Hag door tweemaal te scoren in slotfase

07-10-2023 18:14

Manchester United heeft zaterdagmiddag in de slotfase gewonnen van Brentford. Scott McTominay groeide uit tot de absolute matchwinner aangezien de Schot tweemaal scoorde.

De ploeg van Erik ten Hag leek tegen een nieuwe nederlaag aan te gaan lopen. In de eerste helft was het Casemiro die op eigen helft in de fout ging en de bal verloor. In de omschakeling wist Brentford er wel raad mee. Deen Mathias Jensen was het eindstation waardoor Brentford op 0-1 kwam. United had de bal, kreeg wat kansen, maar scoorde in het eerste bedrijf niet.

In de tweede helft leek het volledig mis te gaan. United speelde beter dan in het eerste bedirjf, maar doelpunten bleven uit. Ten Hag besloot te wisselen en brachtt Anthony Martial en Scott McTominay in de ploeg. In de negentigste minuut schoot McTominay de bal binnen, maar de assist kwam van Martial die buitenspel stond. Enkele minuten later was het wel raak. De Schot schoot de 1-1 binnen en United ging daarna op zoek naar de winnende. Wederom was het McTominay die in de 97e minuut de 2-1 maakte en de baan van Ten Hag leek te redden.