Nieuws

Zingen homofobe liederen tegen Olympique Marseille levert PSG-viertal schorsing op

Zingen homofobe liederen tegen Olympique Marseille levert PSG-viertal schorsing op

06-10-2023 09:04 Laatste update: 09:40

Een viertal spelers van Paris Saint-Germain is geschorst na het meezingen van homofobe liederen richting Olympique Marseille. De Franse topclub kan één wedstrijd niet beschikken over Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa.

Het blijft voor PSG niet bij een straf voor het viertal spelers. De club uit Parijs moet één thuiswedstrijd met een deel van het stadion gesloten spelen. Die straf heeft de Franse bond de club opgelegd. PSG gaat niet in beroep, maar betreurt de maatregel wel. 'De club betreurt het dat de disciplinaire commissie heeft gekozen voor een buitensporige en collectieve maatregel, die waarschijnlijk het dialoog- en preventiewerk van de club met verenigingen, instellingen en fans zal ondermijnen', geeft het in een statement aan.

Na de 4-0 overwinning op Marseille ging het mis, toen de spelers zich lieten meeslepen in de homofobe liederen. Het viertal bood eerder al online hun excuses aan, maar dat was niet genoeg om een straf te ontlopen. PSG moet het komende zondag op bezoek bij Stade Rennes doen zonder Dembelé, Hakimi, Kolo Muani en Kurzawa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!