Nieuws

Oud-PSV'er en Uruguayaan gelinkt aan Ajax: 'Doet daarin terugdenken aan Antony'

Oud-PSV'er en Uruguayaan gelinkt aan Ajax: 'Doet daarin terugdenken aan Antony'

30-09-2023 13:41 Laatste update: 13:41

Noni Madueke wordt in de #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur gelinkt aan Ajax. De Amsterdammers trokken in de afgelopen transferperiode maar liefst twaalf nieuwe spelers aan, maar vrijwel niemand daarvan komt tot nu toe écht uit de verf. Ook de Uruguayaan Facundo Torres is naar verluidt een transferoptie.

Madueke staat momenteel onder contract bij Chelsea, dat hem in januari voor maar liefst 35 miljoen euro overnam van PSV. Tot een doorbraak komt het voor de 21-jarige buitenspeler tot dusver niet in Londen. Door sportieve redenen werd hij door trainer Mauricio Pochettino afgelopen week zelfs buiten de selectie gelaten voor het League Cup-duel met Brighton & Hove Albion.

Een flinke teleurstelling voor Madueke, die overigens ook net terug is van een blessure. De tijd die hij daardoor overhad, besteedde de aanvaller tevens in het nachtleven. Er kwamen op social media beelden naar buiten van een feestende Madueke. Pochettino ging daarop in, stellende dat de Engels jeugdinternational moet zorgen dat hij niet weer in dergelijke situaties terechtkomt.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu:

Dat beide factoren zijn tijd bij Chelsea niet ten goede komen, is wel duidelijk. Mocht hij ook in het komende halfjaar weinig spelen, dan lijkt een (tijdelijk) vertrek in de winter aanstaande. In #DoneDeal wordt hij gelinkt aan Ajax, dat wel een rechtsbuiten kan gebruiken. "Die jongen doet qua profiel wel terugdenken aan Antony", zo vertelt hoofdredacteur Dennie van Laar. "Hij is nog wat sneller, alleen blessuregevoelig. Maar bij Chelsea valt hij er nu wel duidelijk buiten." Madueke is bovendien uiteraard bekend met de Eredivisie. In Eindhoven was hij in tachtig wedstrijden goed voor twintig goals en veertien assists.

Facundo Torres
Een andere naam die de kop opsteekt als het gaat om mogelijke versterkingen van Ajax, is die van Facundo Torres. De 23-jarige Uruguayaan speelt voor Orlando City uit de MLS en maakt daar indruk met twaalf goals en drie assists in slechts 27 duels. Ook hij zou een eventuele optie kunnen zijn in de winter, zo meldde Fabrizio Romano onlangs al. "Een kleine, gedreven rechtsbuiten", vertelt Van Laar. "Hij is een linkspoot, naar binnen komen, actie. Hij is klein, maar best wel sterk. Ik wil niet zeggen dat hij een Antony is, maar in ieder geval iemand die dat een beetje terug kan brengen."