Nieuws

United geeft statement: Antony hervat training ondanks vervolgonderzoek politie

United geeft statement: Antony hervat training ondanks vervolgonderzoek politie

29-09-2023 12:12 Laatste update: 12:22

Antony heeft de training bij Manchester United weer hervat, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Braziliaan was enige tijd niet van de partij wegens aantijgingen van zijn ex-vriendin, maar dat schuiven The Mancunians nu even aan de kant.

Antony werd begin September uit de selectie gezet wegens beschuldigingen over huiselijk geweld van zijn ex-vrouw. Enkele weken later neemt United hem weer in genade aan, zo laten zijn weten in een statement.

'Sinds dat de eerste beschuldigingen aan het adres van Antony werden gedaan, heeft hij meegewerkt aan de ondervragingen van de politie in Brazilië en het Verenigd Koninkrijk en dat blijft hij doen', zo begint het statement op de clubsite. 'Daarom hebben we als club besloten dat we Antony weer mee laten trainen en beschikbaar is voor de selectie, terwijl de onderzoeken van de politie blijven lopen', klinkt het.

‘Als club verafschuwen we gedragingen van geweld en misbruik’, steekt United verder van wal, waarbij de club afstand neemt van eventuele overtredingen van Antony. 'We snappen het belang van veiligheid voor iedereen die in de situatie betrokken is en zijn ons ervan bewust dat beschuldigingen invloed kunnen hebben op de betrokkenen.'

Aankomende zaterdag speelt United zijn thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Of Antony al tijdens dat duel van de partij zal zijn is de vraag.