Opinie

Ajax met de grond gelijk gemaakt: 'De grote ramp is dat Mislintat alles bepaalt'

Ajax met de grond gelijk gemaakt: 'De grote ramp is dat Mislintat alles bepaalt'

18 september - 22:07

Marco van Basten en Rafael van der Vaart stellen dat het niet meer goed komt bij Ajax. Volgens de twee oud-Ajacieden en huidig analisten van Ziggo Sport zijn de Amsterdammers in een 'kansloze' situatie beland. De termen 'drama', 'catastrofe' en 'wanhoop' komen voorbij aan tafel bij Rondo.

"Alles is beter dan Ajax op het ogenblik", zo begint Van Basten zijn betoog. "Ik zie geen enkele uitkomst. Dit is gewoon kansloos. Dit hele seizoen is gewoon drama. Het is hartstikke pijnlijk. Wat je vreesde, wordt realiteit. Slechte aankopen, geen niveau. Een td die zegt: in november mag je ons beoordelen. Volgens mij heb je dan de verkeerde club gekozen, want vanaf dag één moet je presteren bij Ajax."

Volgens de ras-Ajacied is er simpelweg geen beleid. "Vorig jaar was het al een bende, maar de bende is alleen maar groter en slechter geworden. Het is een catastrofe. Je hebt geen algemeen directeur. Vorig jaar was Van der Sar er, maar toen was het ook al een bende. Uiteindelijk hoeft niemand verantwoordelijkheid af te leggen, aan niets of niemand."

Sven Mislintat is de voornaamste man die het moet ontgelden. "Deze man is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Dat is het. Iedereen kijkt toe en knikt." Van der Vaart is het daar volledig mee eens. "De grote ramp is dat hij alles bepaalt, Mislintat. Dat zie je ook in die interviews met Steijn", zo voegt hij toe. "We hebben voor nu voor honderd miljoen uitgegeven. Maar hier zit werkelijk waar niks bij, dan snap ik wel dat je als trainer wanhoopt."

De enige hoop die Van der Vaart nog heeft, is gevestigd op de schouders van aanstaand algemeen directeur Alex Kroes. "Reken maar dat hij tegen Mislintat gaat zeggen: wieberen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s