Nieuws

Eiting blikt terug op 'heftige' transfersoap: 'Ziek melden is een formele term'

Eiting blikt terug op 'heftige' transfersoap: 'Ziek melden is een formele term'

05-09-2023 13:30 Laatste update: 16:07
1

Carel Eiting is blij dat zijn veelbesproken transfer naar FC Twente is afgerond. De middenvelder wilde per se vertrekken bij FC Volendam, dat zich volgens Eiting niet hield aan eerder gemaakte afspraken.

Na meerdere arbitragezaken kwamen Twente en Volendam uiteindelijk tot een akkoord, maar daar ging veel aan vooraf. "Het was een heel heftige periode met veel onzekerheid. Voor mij en m’n hele omgeving was het spannend en pittig", vertelt Eiting tegenover ESPN. "FC Volendam had meer de insteek dat ik wel zou mogen vertrekken, maar alleen bij de prijs die club reëel vond. Daar hebben we mondeling afspraken over gemaakt."

"Dat bleek uiteindelijk het grootste probleem", vervolgt Eiting. "Als je vervolgens niet meer gaat praten – dat is wel geprobeerd, maar het werd lastiger – dan wordt het vertrouwen minder groot en krijgen allebei de partijen een eigen idee over wat er moet gebeuren."

Eiting hervatte uiteindelijk wel de training met Volendam, maar meldde zich vlak voor de seizoensstart ziek voor het duel met Vitesse. "Ziek melden is een formele term, maar het was niet dat ik niet mijn bed uit kwam", maakt Eiting duidelijk. "Om verschillende redenen was ik niet in staat om richting de club te gaan of met honderd procent focus wedstrijden te spelen. Iets dat in topsport wel altijd wordt verwacht. Het werd vervelender en onprettiger. Het ziek melden was een moeilijke beslissing, maar wel een belangrijke voor mijzelf.”