Nieuws

'Miljoenentransfer FC Utrecht: aan Volendam verhuurde back vertrekt naar Serie A'

'Miljoenentransfer FC Utrecht: aan Volendam verhuurde back vertrekt naar Serie A'

30-01-2022 12:26 Laatste update: 12:46

Denso Kasius maakt de overstap naar Serie A-club Bologna FC en tekent een contract voor 4,5 jaar. Volgens de Italiaanse tak van Sky Sports incasseert FC Utrecht 2,5 miljoen euro voor de rechtsback. FC Volendam deelt mee in de transfersom, omdat het de verdediger huurde van de Domstedelingen.

Voor Kasius is het een mooie vervolgstap in zijn carrière. Na 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie komt het nu al tot een transfer naar een Europese topcompetitie. Volgens het Italiaanse medium bereikte Bologna in de nacht van zaterdag of zondag een definitief akkoord met FC Utrecht.

De Telegraaf gaat nog een stapje verder door te stellen dat Utrecht liefst drie miljoen euro incasseert voor de tiener. De transfer kan nog oplopen tot vier miljoen door bonussen, volgens de ochtendkrant. 

De aanvallende kwaliteiten van de wingback is één van de redenen waarom de Rossoblu hem naar Italië halen. Dit seizoen kwam de 19-jarige Delftenaar tot vijf treffers en twee assists. Trainer Siniša Mihajlović speelt met offensieve backs in een 5-3-2 formatie. Kasius past uitstekend in dat systeem.

Bij Bologna staan drie andere Nederlanders onder contract: Sydney van Hooijdonk, Jerdy Schouten en Mitchell Dijks. Eerstgenoemde wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, waar Dijks dicht bij een overgang is naar het Belgische Royal Standard de Liège. Schouten schippert tussen bank en basis bij de nummer dertien van de Serie A.