Nieuws

Steijn verklaart aanvoerderschap Sutalo: 'Hij is een onbetwiste basisspeler'

Steijn verklaart aanvoerderschap Sutalo: 'Hij is een onbetwiste basisspeler'

03-09-2023 14:32

Maurice Steijn heeft tekst en uitleg gegeven over de keuze om Josip Sutalo direct bij zijn debuut de aanvoerdersband te geven. De Ajax-trainer heeft heel veel vertrouwen in de nieuwe verdediger.

Sutalo kwam deze zomer over van Dinamo Zagreb en draagt tegen Fortuna Sittard direct de aanvoerdersband. "De eerste drie aanvoerders zijn er allemaal niet", vertelt Steijn tegenover ESPN. Steven Bergwijn is geblesseerd, Steven Berghuis is geschorst en Davy Klaassen vertrok op Deadline Day naar Internazionale. "Dan ga je kijken wie er wel zijn en wie er veel ervaring hebben. We hebben een hele jonge ploeg van gemiddeld 21,2 jaar", vervolgt Steijn.

"Hij is in mijn ogen een onbetwiste basisspeler. Hij is gewoon een hele goede speler en een typische Ajax-speler.  Of je dan 23 of 28 jaar ben, maakt voor zulke spelers niet uit", aldus Steijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!