Breaking news

Bonucci trekt deur achter zich dicht in Italië en tekent bij Union Berlin

Bonucci trekt deur achter zich dicht in Italië en tekent bij Union Berlin

1 september - 11:10 Laatste update: 11:38

Leonardo Bonucci laat Italië achter zich en kiest voor een avontuur in Duitsland bij Union Berlin. Vrijdagochtend maakte de club de transfer bekend op de officiële kanalen. De ervaren Italiaan tekent een contract voor een jaar in Duitsland.

Voor Bonucci betekent het een opvallende overstap naar de Bundesliga. Bij Juventus was zijn rol uitgespeeld en de Italiaanse grootmacht had de centrumverdediger niet meer nodig. Vorig seizoen kwam de veldverdediger slecht tot zestien optredens in de Serie A voor De Oude Dame.

De Duitse subtopper debuteert dit seizoen in de Champions League en wil met de komst van Bonucci extra ervaring in huis halen. De Italiaan vormt mogelijk een centraal duo met Danilho Doekhi, die vorig seizoen indruk maakte bij Union.

Eerder deze zomer werd Bonucci nog gelinkt aan een overstap naar Ajax. De Italiaan zou zelf wel oren hebben gehad naar een transfer naar Amsterdam, maar technisch directeur Sven Mislintat zag een overgang niet zitten. Uiteindelijk is het dus Union Berlin dat met de Italiaanse routinier aan de haal gaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s