Nieuws

Crisis in Maastricht: MVV vestigt negatief clubrecord na nogmaals verlies

Crisis in Maastricht: MVV vestigt negatief clubrecord na nogmaals verlies

29-01-2022 20:49

MVV Maastricht bevindt zich in een diep dal. De club uit Limburg verloor zaterdagavond van FC Eindhoven en vestigt daarmee een nieuw negatief clubrecord.

De Maastrichtenaren verloren namelijk voor de zesde keer op rij in de Eerste Divisie en dit is in de clubgeschiedenis nog niet eerder voorgekomen. Valentino Vermeulen zorgde voor de enige treffer in de wedstrijd na ruim een uur spelen. In de slotfase kreeg MVV nog een kans om de achterstand om te buigen, maar verdediger Jasper Dahlhaus redde de Eindhovenaren door de bal voor de doellijn weg te tikken.

Door de overwinning staat FC Eindhoven in ieder geval tot zondag op de zesde plaats. De ploeg uit Brabant incasseerde dit kalenderjaar nog geen enkel tegendoelpunt. Voor MVV is de misère compleet: de club is terug te vinden op de zestiende plaats in de competitie. Inmiddels verloor de ploeg van Ron Elsen dit seizoen vijftien wedstrijden. Nu is het de taak aan MVV om het negatieve clubrecord niet verder uit de breiden: Op 4 februari is VVV Venlo de tegenstander.