Nieuws

Gratis op te pikken: deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij

Gratis op te pikken: deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij

23 augustus - 19:08 Laatste update: 19:17

Deadline Day nadert, maar ook na het einde van de transfermarkt kunnen clubs nog uit een flinke vijver van transfervrije spelers vissen. Welke Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij? VoetbalNieuws geeft een overzicht van de meest aansprekende namen.

Jeal-Paul Boëtius

De middenvelder annex aanvaller kende een vliegende start van zijn carrière door voor Feyenoord te scoren in De Klassieker tegen Ajax. Toch wist Boëtius nooit zijn potentieel waar te maken. Inmiddels is hij 29 jaar en speelde hij voor clubs als FC Basel en Mainz. Vorig seizoen draaide hij een deel va de voorbereiding mee bij Feyenoord, maar van een nieuw dienstverband kwam het niet. Nu is de aanvallende middenvelder gratis op te pikken na zijn vertrek bij Hertha BSZ.

Mark Diemers

Nog een oud-Feyenoorder in de lijst van transfervrije Nederlandse spelers. De middenvelder wist niet te slagen in De Kuip, waarna hij vorig seizoen werd verhuurd aan FC Emmen. Daar bewees Diemers nog steeds over genoeg kwaliteiten voor de Eredivisie te beschikken. Toch wist hij nog geen nieuwe club te vinden.

Mohamed Ihattaren

De middenvelder annex aanvaller leek na zijn contractontbinding bij Juventus hard op weg naar Samsunspor. De overgang naar de Turkse club liep echter spaak, omdat de Marokkaanse Nederlander op het allerlaatste moment nog met extra voorwaarden kwam. Sindsdien is het stil rondom Ihattaren. De vraag blijft: vindt de aanvaller nog een nieuwe club?

Nick Marsman

Toen Justin Bijlow geblesseerd raakte en duidelijk was dat Arne Slot graag een keeper wilde halen, werd Marsman door zijn eerdere dienstverband bij Feyenoord al snel met de Rotterdammers in verband gebracht. De sluitpost stond onder contract bij Inter Miami van Lionel Messi, maar daar liep zijn verbintenis op 4 augustus af. De doelman is daardoor gratis op te pikken.

Marvin Zeegelaar

De jeugdspeler van Ajax wist via Sporting Lissabon de weg omhoog te vinden. De linksback speelde onder meer voor Watford in de Premier League en voor Udinese in de Serie A. Sinds zijn vertrek bij laatstgenoemde club is de linkspoot transfervrij. Met zijn 33 jaar heeft Zeegelaar nog wat jaartjes te gaan. Clubs hoeven in ieder geval geen transfersom te betalen.

Andere transfervrije spelers

Elvis Manu
Nasser El Khayati
Juan Familio-Castillo
Jorrit Hendrix
Joost van Aken
Jordy Wehrmann
Ricardo Kishna
Robbin Ruiter
Tom Beugelsdijk
Ricardo van Rhijn

Bekijk hier de andere transfervrije Nederlandse spelers. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!