Nieuws

Lloris kan vertrekken naar de VS: deze bekende spelers zijn al actief in de MLS

Lloris kan vertrekken naar de VS: deze bekende spelers zijn al actief in de MLS

28-12-2023 18:50 Laatste update: 18:52

Lionel Messi speelt de pannen van het dak bij zijn nieuwe club Inter Miami. De stap naar de Major League Soccer bleek een schot in de roos voor de Argentijnse vedette. Mogelijk dat spoedig hetzelfde voor Hugo Lloris zal gelden, waar de doelman op het lijstje van LAFC staat. Welke (oud-)topspelers zijn nog meer actief in de Amerikaanse competitie? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Lionel Messi

Messi besloot na zijn transfervrije vertrek bij Paris Saint-Germain om Europa te verlaten. De Argentijnse superster tekende een tweejarig contract bij Inter Miami, de club van voetballegende David Beckham. In zijn eerste maanden als speler van de Amerikaanse club maakt Messi direct een ijzersterke indruk. In veertien wedstrijden kwam Messi tot elf doelpunten en vijf assists.

Sergio Busquets

Busquets ging zijn goede vriend en oud-ploeggenoot Messi achterna en verkaste van FC Barcelona naar Inter Miami. De 35-jarige controleur was vijftien jaar lang actief bij de Spaanse grootmacht, maar was toe aan een nieuw avontuur. In Miami werd Busquets herenigd met Messi, waarmee hij in het verleden grote successen boekte bij Barça.

Jordi Alba

Jordi Alba trok eveneens naar Miami, waar hij samen ging spelen met Messi en Busquets. De 34-jarige linksback was bij FC Barcelona op een zijspoor beland en mocht van de Catalanen vertrekken. Bij de club van Beckham moet de Spanjaard ervaring toevoegen aan de achterste linie. Messi, Busquets en Alba legden vlak na hun komst direct beslag op de Leagues Cup, de eerste prijs in de clubhistorie van Inter Miami.

Lorenzo Insigne

Insigne vertrok in de zomer van 2022 bij zijn jeugdliefde Napoli en tekende bij het Canadese Toronto FC. De club is de enige niet-Amerikaanse club dat uitkomt in de MLS. Insigne was jarenlang de aanvoerder van Napoli, waar hij in 2010 doorbrak in de hoofdmacht. De 32-jarige Italiaan ligt nog tot medio 2026 vast bij Toronto en lijkt zijn loopbaan dan ook af te sluiten in de MLS.

Riqui Puig

Lang leek er voor Riqui Puig een roemrijke carrière te zijn weggelegd bij FC Barcelona, waar het voor de talentvolle middenvelder helaas toch anders verliep. In de zomer van 2022 verruilde de Spanjaard zijn geliefde club voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy. In 46 wedstrijden was de 24-jarige goed voor twaalf doelpunten en zes assists.

Luis Suarez

Bij Inter Miami wordt Luis Suarez de volgende oud-speler van FC Barcelona, waar hij in het bijzonder herenigd wordt met boezemvriend Messi. Na zijn vertrek bij Barça in 2020 droeg de spits nog de shirts van Atlético Madrid, Nacional en Grêmio. Vanaf eind januari speelt Suarez weer samen met zijn Argentijnse maat.