Exclusive

Wie is Esequiel Barco, de Argentijn waar Feyenoord concreet voor in de markt is?

Wie is Esequiel Barco, de Argentijn waar Feyenoord concreet voor in de markt is?

21-08-2023 13:35

De wedstrijd van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam van afgelopen zondag toonde maar weer eens aan dat het de Rotterdammers van zuid nog aan creativiteit ontbeert. Luka Ivanusec geldt nog altijd als de voornaamste kandidaat, maar volgens 1908 is de Stadionclub ook concreet voor Esequiel Barco. Wie is deze Argentijn eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Achtergrond en spelerscarrière

De 24-jarige Esequiel Omar Barco wordt op 29 maart 1999 geboren in het Argentijnse plaatse Villa Gobernador Gálavez. Daar begon hij op jonge leeftijd met voetballen in de jeugd van Independiente. Bij deze Argentijnse topclub doorliep Barco de jeugdopleiding en maakte hij in het seizoen 2016-2017 op zeventienjarige leeftijd promotie naar de hoofdmacht, op aandringen van toenmalig trainer en voormalig topverdediger Gabriel Milito.

In de winter van 2018 verliet Barco zijn jeugdliefde Independiente en maakte een stap naar Atlanta United, een club uit de Verenigde Staten. De speler kwam in totaal vier jaar uit voor Atlanta, waaronder één jaar onder Frank de Boer in het seizoen 2019/20. Onder De Boer speelde Barco 19 wedstrijden en maakte daarin vier doelpunten en in totaal kwam hij tot 107 wedstrijden waarin hij 19 goals maakte en 18 assists gaf.

Wie is Esequiel Barco, de Argentijn waar Feyenoord concreet voor in de markt is?
Frank de Boer en Esequiel Barco bij Atlanta United

In de winter van 2023 werd Barco door Atlanta verhuurd aan River Plate, de topclub uit zijn geboorteland Argentinië. In dienst van River Plate speelde hij tot nu toe 36 wedstrijden waarin zijn statistieken er niet om liegen. 9 keer kwam hij tot scoren en hij gaf 4 assists.

Contractsituatie

Officieel is Barco nog geen eigendom van River Plate, maar dat gaat hij op termijn wel worden. De Argentijnen werd namelijk een verplichte optie tot koop in de maag gesplitst, die in 2024 automatisch wordt gelicht. Daar probeert Feyenoord nu tussen te komen met een bod waarvan de hoogte nog onbekend is. De martkwaarde van Barco wordt op Transfermarkt.com in ieder geval op 8,5 miljoen euro geschat.

Wat voor speler is Barco?

Barco is met zijn 1.67 een speler die klein van stuk is. De Argentijn kan zowel op linksbuiten als op de positie van aanvallende middenvelder uit de voeten en staat bekend om zijn rushes door de as van het veld, waarmee hij op snelheid tussen meerdere spelers door dribbelt. Barco is rechtsvoetig en heeft een goed schot én een goede vrije trap in de benen.

Barco geldt als één van de alternatieven die Feyenoord nu voor Luka Ivanusec heeft gescout. De twee kunnen dus allebei op dezelfde posities uit de voeten, maar naar verluidt is de Argentijn wat goedkoper dan de Kroaat. Het wordt de komende dagen dus wikken en wegen voor de Rotterdammers.