Nieuws

Vermoedelijke opstelling van Ajax: mogelijk laatste van Kudus, 'gewoon' Rensch

Vermoedelijke opstelling van Ajax: mogelijk laatste van Kudus, 'gewoon' Rensch

19-08-2023 12:59 Laatste update: 13:05

Ajax neemt het zaterdagmiddag op tegen Excelsior. Dat is misschien wel de laatste keer dat we Mohammed Kudus in het shirt van de Amsterdammers gaan zien, ondanks de kink in de kabel van de transfer naar West Ham United. Dit is elftal waar Maurice Steijn vermoedelijk mee aan gaat treden.

Vervanger van Rulli

Een week geleden viel doelman Gerónimo Rulli tegen Heracles Almelo uit met een blessure waardoor hij meerdere maanden aan de kant staat. Dat betekent dat Steijn een vervanger het veld in gaat sturen en naar verwachting is dat Jay Gorter. Ondanks het aantrekken van Diant Ramaj, de doelman die voor om en nabij de acht miljoen euro van Eintracht Frankfurt werd gekocht, viel Gorter in tegen Heracles omdat hij het volgens Steijn gewend is om met de spelers van Ajax te spelen.

Nieuwkomers Akpom en Gaaei op de bank

Afgelopen week was Ajax slagvaardig op de transfermarkt. De Amsterdammers haalden met Chuba Akpom een concurrent voor Brian Brobbey in huis en ook Anton Gaaei werd aangetrokken als concullega van Devyne Rensch. Over laatstgenoemde aankoop was Sven Mislintat duidelijk: Rensch is de nummer één, maar Gaaei gaat met hem concurreren.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Salah-Eddine; Tahirovic, Van den Boomen, Taylor; Kudus, Brobbey en Bergwijn.