Breaking news

Update: 'Sassuolo en Feyenoord akkoord over Pedersen, huur met verplichte koop'

Update: 'Sassuolo en Feyenoord akkoord over Pedersen, huur met verplichte koop'

17-08-2023 18:45 Laatste update: 18:41
4

Feyenoord neemt afscheid van Marcus Pedersen, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De back gaat zijn carrière voortzetten bij het Italiaanse Sassuolo en daar ontvangen de Rotterdammers een fraai bedrag voor.

Volgens Romano hebben alle partijen een overeenstemming bereikt, waardoor de Noor zijn volgende avontuur in de Serie A kan gaan beleven. De medische tests zullen binnenkort worden geboekt. Pedersen arriveerde in 2021 bij de Rotterdammers en beleefde een stormachtige ontwikkeling, maar lijkt niet meer in de plannen van trainer Arne Slot voor te komen. Vorig seizoen kwam Pedersen nog tot 40 duels voor Feyenoord in alle competities.

Feyenoord zou acht miljoen euro ontvangen voor de Noor. Slot heeft voor de rechtsbackpositie maar liefst drie opties met Bart Nieuwkoop, Lutsharel Geertruida en Pedersen en daardoor is het perspectief voor Pedersen verdwenen bij de landskampioen. Sassuolo werd het afgelopen seizoen dertiende in de Serie A. 

Update: Er zijn meer details bekend geworden over de aanstaande transfer van Marcus Pedersen naar Sassuolo. Volgens Fabrizio Romano gaat het om een huurdeal met een verplichte optie tot koop. Die optie tot koop bedraagt zes miljoen euro, exclusief één miljoen aan bonussen. Die kunnen de Rotterdammers tegemoet zien wanneer Pedersen in de Serie A blijft óf wanneer de Noor minimaal twintig wedstrijden in actie komt waarin hij 45 minuten of meer speelt.