Nieuws

Welke keepers heeft Ajax nog over na de blessures van Rulli en Pasveer?

Welke keepers heeft Ajax nog over na de blessures van Rulli en Pasveer?

14-08-2023 16:03

Ajax zit momenteel krap in de keepers. Door de blessure van Remko Pasveer en de verwachte huurtransfer van Jay Gorter, haalden de Amsterdammers al een extra pion onder de lat binnen. Nu ook Gerónimo Rulli maandenlang aan de kant staat, is de spoeling dun geworden. Welke keepers heeft Ajax nog over? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Jay Gorter

De man die Rulli verving toen hij met een schouderblessure naar de grond ging tegen Heracles Almelo, was opvallend genoeg Gorter. Eerder die week haalde Ajax met Diant Ramaj immers nog een nieuwe tweede doelman in huis, maar trainer Maurice Steijn liet hem op de bank. Gorter zou in eerste instantie verhuurd worden en was zodoende derde keus, maar lijkt ondertussen zijn ploeg uit de brand te moeten helpen.

"Ik vind Jay een uitstekende keeper, maar hij moet wel gaan spelen", zo verklaarde Steijn tegenover ESPN na afloop van de wedstrijd tegen Heracles. "Dat plan lag er vorig jaar al met een verhuur, want het is zonde als hij op de bank komt te zitten. Daarom hebben we een andere keeper gehaald."

Gorter werd in 2021 door Ajax overgenomen van Go Ahead Eagles en het afgelopen halfjaar verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Hij speelde tot dusver vier officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en hield daarin één keer de nul.

Diant Ramaj

De man die dus op de bank moest blijven zitten, is de 21-jarige Kosovaarse Duitser Ramaj. Waarom eigenlijk? "Ik heb hem vorige week maar een half uur aan het werk gezien in Dortmund. Jay (Gorter, red.) kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens", aldus Steijn.


Diant Ramaj werd afgelopen zomer door Ajax gekocht van Eintracht Frankfurt.

Wat zegt dat over Ramaj? Simpelweg dat Steijn het met hem nog niet aandurft. En ook dat de keeperssituatie bij Ajax instabiel is. Duidelijk is in ieder geval dat de Amsterdammers niet op zoek gaan naar een extra doelman en dat Gorter en Ramaj het komende halfjaar paraat moeten staan.

Ajax betaalde vier miljoen aan Eintracht Frankfurt voor Ramaj, daar waar hij twee officiële wedstrijden in het eerste keepte.

Keepers van Jong Ajax

Mocht Steijn echt in nood verkeren, dan kan hij altijd nog een beroep doen op de doelmannen van Jong Ajax. Daar is bijvoorbeeld de 19-jarige Charlie Setford de vaste nummer één en de aanvoerder van het elftal. Tom de Graaff (18) en Sten Kremers (19) maken het keeperstrio van trainer Dave Vos compleet.