Transfernieuws

'Stuttgart wil verlengen met Ito, die zelf het plan heeft om naar Ajax te gaan'

'Stuttgart wil verlengen met Ito, die zelf het plan heeft om naar Ajax te gaan'

08-08-2023 21:54

De transfer van Hiroki Ito naar Ajax lijkt een lastig verhaal te worden. Volgens Duitse media doet diens werkgever VfB Stuttgart nog altijd moeilijk en wil het zelfs een contractverlenging afdwingen.

Een week geleden werd bekend dat Ajax verregaande interesse heeft in Ito. De Amsterdammers brachten al tot twee keer toe een bod uit op de Japanner, maar die pogingen werden door Stuttgart naar de prullenbak verwezen. Zelfs een bod van vijftien miljoen euro was niet genoeg om de Bundesliga-club te overtuigen.

Waar Ito zijn zinnen op een transfer naar Ajax gezet lijkt te hebben, gooit Stuttgart roet in het eten. Die Schwaben willen zelfs dat Ito zijn contract verlengt, meldt BILD. Dat contract loopt al tot de zomer van 2026, maar nieuwe voorwaarden kunnen ertoe leiden dat er een afkoopclausule van dertig miljoen euro in komt te staan. Dat vindt Ito te gortig.

Ito geldt nog altijd als de gedoodverfde opvolger van Calvin Bassey. De Nigeriaan vertrok onlangs naar Fulham voor een bedrag van 21 miljoen euro.