Transfernieuws

Vader Neymar reageert: 'Kan geen nieuws bevestigen dat niet heeft plaatsgevonden'

Vader Neymar reageert: 'Kan geen nieuws bevestigen dat niet heeft plaatsgevonden'

07-08-2023 23:51

Volgens de vader van Neymar klopt er weinig van het feit dat zijn zoon zou willen vertrekken bij Paris Saint-Germain. Maandag kwamen er geluiden naar buiten dat de Braziliaanse sterspeler deze zomer nog weg wil uit de Franse hoofdstad.

Neymar Sr. haakt daarop in, geciteerd door PL Brasil. "Ik kan geen nieuws bevestigen dat niet heeft plaatsgevonden", zo klinkt het. Die uitspraken staan haaks op hetgeen L’Équipe meldde. Neymar hoopt terug te keren bij FC Barcelona, waar hij in 2017 voor een recordbedrag vertrok. De Spanjaarden zouden hem ondertussen hebben laten dat dat niet tot de mogelijkheden behoort. De 31-jarige aanvaller is simpelweg te duur en zou niet in de plannen van trainer Xavi passen.

Neymar zou zat zijn van de continue fluitconcerten vanaf de tribunes die hij moet aanhoren. Bovendien is het vertrek van Lionel Messi en het voorlopige uitblijven van Kylian Mbappé zijn vertrouwen in de club tot op een nulpunt gedaald. Hoe zijn situatie er komend seizoen uit gaat zien, is dan ook nog zeer onduidelijk.

Neymar kwam tot dusver 173 keer in actie voor PSG, scoorde daarin 118 keer en gaf ook 77 assists. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar meerdere blessures zorgden ervoor dat hij wisselvallig in actie kwam. De Braziliaan werd vijfmaal landskampioen met PSG en won evenzoveel nationale bekers.