Breaking news

Done Deal: Manchester United haalt Højlund binnen als nieuwe spits

Done Deal: Manchester United haalt Højlund binnen als nieuwe spits

05-08-2023 13:31

Manchester United heeft met Atalanta Bergamo een akkoord bereikt over de transfer van Rasmus Højlund. De Premier League-club betaalt 70 miljoen euro plus bonussen om de 20-jarige Deense spits over te nemen van de Italiaanse subtopper.

United was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe spits en heeft deze met Højlund nu gevonden. Atalanta wilde aanvankelijk minimaal 100 miljoen vangen voor het talent, maar stemde uiteindelijk in met een bod van 70 miljoen euro. Daar kunnen via bonussen nog een aantal miljoenen bij komen. De Deen tekent een contract voor vijf jaar in Manchester.

Højlund brak vorig seizoen door bij Atalanta, dat hem overnam van het Oostenrijkse Sturm Graz. In Bergamo was de 20-jarige goed voor 10 doelpunten in 34 wedstrijden. 

Door de miljoenentransfer lijkt United af te zien van alternatieven als Randal Kolo Muani en Mohammed Kudus. Ten Hag wilde graag een extra aanvaller erbij na de terugkeer van Weghorst naar Burnley. Met het vastleggen van Højlund heeft de oefenmeester nu zijn gewenste versterking.