Nieuws

Brugts maakt indruk bij Leeuwinnen: 'De top is waar ze terecht hoort te komen'

Brugts maakt indruk bij Leeuwinnen: 'De top is waar ze terecht hoort te komen'

01-08-2023 13:15 Laatste update: 13:16

Esmee Brugts hoort in de top van het vrouwenvoetbal, zo oordeelt Andries Jonker na afloop van de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Vietnam. De linkervleugelverdediger maakte twee prachtgoals voor de Oranje Leeuwinnen.

Brugts kwam twee keer tot scoren tegen Vietnam en dat leverde haar zelfs een publiekswissel op. “Dit had ik vooraf nooit kunnen bedenken, ik ben blij dat het is gebeurd en dat ik kon scoren. Het was een mooie avond”, begint ze bij de NOS.

De doelpunten van Brugts kwamen op identieke wijze tot stand. "Er wordt vaan tegen mij gezegd dat ik meer moet gaan schieten. Ik train veel op mijn schot van buiten naar binnen en dan de verre hoek zoeken, iets wat Lieke altijd deed. Dat kon ik vandaag doen en ze gaan erin, dat is lekker", besluit ze.

Ook Jonker is meer dan tevreden met wat Brugts tegen Vietnam heeft laten zien. "Die zoekt nog een club. Ik hoop van harte dat zij terecht komt op het niveau waar ze hoort en dat is de top. Ze is een geweldig talent, dat zien we in Nederland al een tijdje", besluit hij.