Transfernieuws

Opvallende move voor WK-held James: Colombiaan tekent bij Braziliaanse grootmacht

Opvallende move voor WK-held James: Colombiaan tekent bij Braziliaanse grootmacht

29-07-2023 21:08

James Rodríguez heeft een nieuwe club gevonden. De Colombiaanse spelmaker maakt de transfervrije overstap naar Brazilië en tekent bij São Paulo FC. Dat maakt de club zaterdagavond bekend via haar officiële kanalen.

Sinds zijn vertrek bij Olympiakos in april was Rodríguez clubloos. Door zijn transfer naar de Zuid-Amerikaanse grootmacht heeft hij ondertussen een aardig rijtje clubs versleten. Hij speelde in tien verschillende landen bij tien verschillende clubs, te weten Envigado (Colombia), Banfield (Argentinië), FC Porto (Portugal), AS Monaco (Frankrijk), Real Madrid (Spanje), Bayern München (Duitsland), Everton (Engeland), Al-Rayyan (Qatar) en dus de twee bovengenoemde ploegen.

De 32-jarige superster gaat een verbintenis aan voor twee seizoenen en is sinds zijn vertrek uit Europa over zijn pieken heen. Op het WK van 2014 in Brazilië werd hij met zes goals nog topscorer van het toernooi. Het leverde hem een miljoenentransfer naar Real op, waar hij tweemaal de Champions League wist te winnen.

"Dit is een geweldige kans voor mij en mijn familie", zo laat James weten op de clubsite van São Paulo. "Het is een nieuwe fase in mijn leven. Ik ben erg blij en enthousiast."